tektieten (glasmeteorieten)
Bij eXplorion kun je unieke tektieten (glasmeteorieten) kopen. Tektieten zijn gestolde fragmenten van aardse gesteenten, die na een inslag van een meteoriet smelten en worden weggeslingerd en vervolgens weer terug op aarde vallen. Tijdens de val stollen de stukken tot een glasachtige massa. Vaak vertoont het oppervlak van een tektiet typische kenmerken die zijn ontstaan tijdens de val. Doordat tektieten uit aards gesteente ontstaan, zijn ze rijk aan siliciumdioxide.

bestel ze nu!

Je kunt een tektiet bestellen door overmaking van € 9,95 op IBAN NL77INGB0003740797 t.n.v. eXplorion te Heerlen. Stuur wel altijd een email met je naam en postadres naar mailEX - na ontvangst van de betaling en je mailtje met het postadres gaat de tektiet gelijk op de post.
LET OP: voor België maakt u € 12,50 over op eerdergenoemde IBAN, want de verzendkosten buitenland zijn hoger.
360 Degree
360 Degree

moldaviet
360 Degree
Deze moldaviet is ongeveer 14,2 miljoen jaar geleden ontstaan door een meteorietinslag. Het is vrijwel zeker dat de Nördinger Ries en de Steinheimkater in Duistland hier de overblijfselen van zijn.

Gevormd onder hoge druk
Door de hoge inslagsnelheid van 20 km/sec kwam er een enorme hoeveelheid energie vrij, te vergelijken met 1,8 miljoen keer die van de atoombom die op Hirochima viel. Aards gesteente en zand in combinatie met de meteoriet werd hierdoor omgesmolten in glasachtig materiaal. Dit glas werd door de kracht van de inslag over een enorme afstand verspreid. Deze 'glazen druppels' worden ook wel tektieten genoemd. Moldaviet is de enige tektiet op de wereld met een mooie groene kleur en dat maakt deze uniek in zijn soort.

Je kunt deze unieke moldaviet bestellen door overmaking van € 67,50 op IBAN NL77INGB0003740797 t.n.v. eXplorion te Heerlen. Stuur eerst een email met je naam en postadres naar mailEX - na ontvangst van de betaling en je mailtje met het postadres gaat de moldaviet gelijk op de post.
LET OP: voor België maak je € 72,50 over op eerdergenoemde IBAN, want de verzendkosten buitenland zijn hoger.