draaibare sterrenkaart
De draaibare sterrenkaart is een heel handig hulpmiddel om sterren(beelden) en planeten op te sporen aan de avondhemel. De werking is simpel: draai de tijdschijf met de gewenste tijd (bijv. 21 uur) naar een datum en je ziet welke sterrenbeelden aan noord-, oost-, zuid- of westelijke hemel te zien zijn. De handige stippellijn die de stand van de zon op elke dag aangeeft (de ecliptica), is tevens de lijn waarop planeten te vinden zijn. Verder zijn er een flink aantal 'verrekijker-objecten' aangegeven, zoals sterrenstelsels, dubbelsterren, veranderlijke sterren, nevels, enz.
Alle draaibare sterrenkaarten zijn voorzien van uitgebreidere handleiding, waarmee idereen aan de slag kan.
bestellen
Maak het bedrag over op NL77INGB0003740797 t.n.v. eXplorion in Heerlen en stuur een mailtje met je naam en adres naar mailEX. Na bijschrijving van het gewenste bedrag gaat de sterrenkaart van je keus gelijk naar je op de post.
draaibare sterrenkaart voor 52° NB
De prachtig vormgegeven Planisfeer voor Nederland en België is gemaakt voor de gemiddelde noorderbreedte van 52° en is voorzien van uitvoerige handleiding en informatie. Leer de sterrenbeelden herkennen op elke dag van het jaar.
Stacks Image 2420
open PLN-52 sluit Open Close
PLANISFEER PLN-52 • € 14,95 incl. verzendkosten
(voor België € 16,95 incl. verzendkosten)
vakantieplanisfeer voor Zuid-Europa 40° NB
Op vakantie naar bijv. Zuid-Frankrijk of Oostenrijk en dan op zo'n plek zitten waar de hemel ècht donker is en je zelfs de melkweg als een wazige band langs de hemel ziet gaan? Dan moet je deze vakantieplanisfeer kopen, want die toont je de sterrenbeelden die in Nederland niet of maar gedeeltelijk te zien zijn.
De sterrenkaart is nauwkeurig tussen 35° en 45° noorderbreedte.
Stacks Image 2414
open PLN-40 sluit Open Close
PLANISFEER PLN-40 • € 14,95 incl. verzendkosten
(voor België € 16,95 incl. verzendkosten)
draaibare sterrenkaart voor 52° NB - witte achtergrond
De Planisfeer voor Nederland en België met witte achtergrond een mooie, ronde schijf, gemaakt voor de gemiddelde noorderbreedte van 52°. Het materiaal is goed bestand tegen vochtige nachtlucht en de sterrenschijf zal dan ook niet opbollen of vervormen door gebruik. Te gebruiken tussen 47° en 57° noorderbreedte.
Stacks Image 2451
open PLN-52i sluit Open Close
PLANISFEER PLN-52i • € 14,95 incl. verzendkosten
(voor België € 16,95 incl. verzendkosten)
vakantieplanisfeer voor Midden-Europa 50° NB
Deze vakantieplanisfeer is te gebruiken in geheel Midden-Europa, maar ook het noordelijke deel van de VS, Canada, Centraal Azië, enz. De sterrenkaart is nauwkeurig tussen 45° en 55° noorderbreedte.
Ideaal om te gebruiken in combinatie met een goede verrekijker, want naast zo'n 700 sterren bevat de planisfeer bijna 300 verrekijker-objecten.
Stacks Image 2465
open PLN-50 sluit Open Close
PLANISFEER PLN-50 • € 14,95 incl. verzendkosten
(voor België € 16,95 incl. verzendkosten)